sâmbătă, 23 iulie 2011

Ultima noapte de elev, intaia noapte de student

    Originalitate zero, dar nu conteaza, titlul se potriveste perfect!

     Am invatat si am muncit mult tot anul ca sa ajung pana aici. Toate orele de pregatire, tot efortul depus, toti banii cheltuiti, toate noptile pierdute, pot spune ca au meritat. Am reusit sa intru la facultate, acolo unde am vrut si am fost mai fericit ca niciodata. Toate rudele mele au aflat imediat la cateva minute dupa ce ma vazusem eu admis pe lista. Am reusit sa-i fac pe toti mandri de mine, si acest lucru m-a bucurat enorm. Si cel mai important, am reusit sa ma fac pe mine, mandru de mine. A fost cel mai important examen al vietii, de pana acum! Si probabil va ramane asa pana la examenul de licenta. Sa detaliez putin povestea.

     Da, ultima noapte de elev a fost una tensionata dar si linistitoare in acelasi timp. Asteptam cu nerabdare rezultatele, eram increzator bineinteles, nu ma gandeam ca nu o sa intru cu media mea. Insa examenul de admitere conta 80%. Sa fiu sincer, cu 9,20 la bacalaureat ma vedeam ca si intrat la Politehnica. Si-mi tot ziceam ca daca nu intru, daca nu intru ,ce ma fac ?! Ei bine, ma duc la ASE!  Acolo intrasem bine merci la cibernetica, la buget! Deci planul B era asigurat ! Am invatat ca intotdeauna e bine sa ai un plan B in viata, nu se stie niciodata cand planul A poate da gres.
     Dimineata, m-am trezit cu greu, pentru ca adormisem devreme si avand oboseala acumulata, as fi dormit pana pe la pranz daca era dupa mine. Insa nu, m-am trezit, m-am spalat, am mancat, m-am imbracat si am plecat increzator catre facultate. In cele 30 de minute petrecute prin metrou ( cam atat faceam pana la statia Politehnica) ma tot uitam in gol zicandu-mi ca n-am cum sa nu intru, la ce sa ma mai grabesc sa vad rezultatele cand puteam sa raman bine merci in pat. Ajuns acolo, printre multi altii, m-am dus direct la lista,  fix la ultima pagina sa vad ultima medie de intrare. Cand am vazut-o, inima mi s-a oprit ... eram intrat! :) Rapid m-am gasit pe lista si in clipa urmatore cand m-am dus la ai mei le-am dat fericit celebra  mea replica: "V-am zis ca intru la buget!". Mama a inceput imediat sa lacrimeze de fericire :)) sunand tot familionul ,cu mic cu mare , toti apropiatii familiei, iar sora mea ma imbratisa spunandu-mi: "Bravo, Nutzica, bravo!" (porecla din copilarie, bunica imi zicea Linu' in loc de Alin, de acolo am ajuns sa-mi spun Nutza, si Nutzica a mai creat-o sora mea).
     Seara, ajuns cu trenul, pana si orasul ma privea cu alti ochi, atunci mi-am zis:"Am plecat elev, dar m-am intors student!"  Si desi am avut o intarziere de o ora ,  nu  imi mai pasa, deja simteam ca am tot timpul din lume. Chiar si lui tata i-am zis: "Ultima data cand m-ai vazut eram elev, acum sunt student :D". Casutza mea ma astepta si ea cu drag :) mandra ca acum avea 2 studenti in loc de unul(inainte era doar sora mea).  Dupa o masa scurta si o baie rapida,  am iesit in oras ca doream sa rup gura targului, sa sarabatoresc asa o reusita. :))  Si desi imi propusesem sa petrec toata noaptea, tot m-a luat somnul la un moment dat, asa ca nu am stat prea mult. Am iesit cu sora mea si cativa prieteni, m-am simtit nemaipomenit si nu am lasat pe nimeni si nimic sa-mi strice noaptea! Cu bune cu rele, a fost prima noapte a mea ca student.. si senzatia a fost incredibila !

     20 iulie 2011 ,o zi cu adevarat memorabila pentru mine. Pentru lume, ziua in care Neil Amstrong a aterizat pe luna spunand celebra replica: "Un pas mic pentru om, un  pas urias pentru omenire " . Pentru mine insa, ziua in care am intrat la facultate!!!! Adica,  un pas mic pentru omenire, dar un pas urias pentru un singur om :-).

6 comentarii:

  1. Bravo, mă bucur că aud că ai intrat la faultate. Felul în care scrii îmi amintește de cartea Elevul Dima dintr-a VII-a, dacă ai citit-o :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau, nu am citit-o , dar stiu despre ce e vorba :))
    merci mult oricum !!

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine măcar dacă știi despre ce e vorba :) ți-o recomand să o citești când ai ceva timp

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Sentimente asemănătoare,în aceeaşi zi;)) Şi în adevăr nimic nu se compară cu sentimentul de a te ştii triumfător pe lista de la fără taxă în the big city:)) Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc mult !!!!! si multumesc si ca-mi sustii opinia !!!! :)

    RăspundețiȘtergere